SEO optimaliseren

Wilt u uw SEO optimaliseren?

Wat is de meest gemaakte fout wanneer het gaat over SEO-optimalisatie? De website vullen met inhoudsloze content vol trefwoorden en URL’s waarop het bedrijf goed wil scoren. Alleen is dat helemaal de bedoeling niet!

Trefwoordenonderzoek

Er komt veel meer kijken bij goede SEO dan enkel het gebruik van trefwoorden. Allereerst is het belangrijk om een trefwoordenonderzoek te doen. Wanneer uw (potentiële) klanten op zoek gaan naar uw product of dienst via Google, welke zoektermen gebruiken ze dan? Er is nog een verschil tussen welke zoekwoorden u denkt dat ze gebruiken en welke ze daadwerkelijk gebruiken. Daarom is het belangrijk om dit proefondervindelijk na te gaan. Daarbij worden verschillende pistes bekeken.

Consequente metadata

Vervolgens is het belangrijk om de metadata van uw webpagina zo correct en activerend mogelijk aan te vullen. Die informatie krijgen mensen te zien wanneer ze uw website in de Google lijst zien staan. Klanten die gericht op zoek zijn zullen er immers voor kiezen om een website aan te klikken van welke de beschrijving hen aanspreekt.

Gebruik van linken

Om daadwerkelijk effect te hebben, is het ook belangrijk om interne en externe linken te leggen tussen verschillende webpagina’s met duidende trefwoorden. Die versterken de samenhang tussen de pagina’s onderling en geven ze extra zwaarte mee voor de SEO.

Website analytics

Dankzij websitestatistieken is het mogelijk om de prestaties en trend van een website op te volgen. Daarmee kunnen dan verdere acties uitgestippeld worden. We kunnen de content beter afstemmen op de klanten, de zoekwoorden actualiseren, relevante links toevoegen en opbouwen en koppelen met marketing op sociale media. Dat alles draagt bij tot de gebruiksvriendelijkheid van de website en de verhoging van het aantal leads.

Dit zijn slechts enkele van de principes waarop goede SEO-optimalisatie rust. Deze lijst is niet compleet, maar biedt u wel al een inzicht in de mate van belangrijkheid van een goede SEO-optimalisatie. Wilt u meer weten en beroep doen op onze expertise? Neem dan snel contact met ons op of bel ons op 056 21 54 45.

Online marketing SEA