Scripting

Scripting

Nog steeds hebben veel mensen schrik om te bellen. Dat is nochtans één van de belangrijkste zaken in de wereld van de verkoop. Een goede scripting kan die schrik of drempel makkelijk wegnemen. Bij Hummingbirds hebben we de jarenlange ervaring om u te helpen om uw telefonische prospectie en verkoopcijfers te verhogen.   

Scripting volgens Hummingbirds

Om de scripting te optimaliseren, volgt Hummingbirds onderstaand stappenplan:

1 – Voorstelling

Bij de voorstelling is het de bedoeling dat u uzelf voorstelt: uw naam, functie, wat uw bedrijf doet en waar uw product of dienst een meerwaarde kan bieden.

2 – Informatie

Nu vertelt u waarom u de prospect opbelt en u legt uit waarmee u hen wilt helpen en ondersteunen in de toekomst.

3 – Afspraak vastleggen

Tijd voor een belangrijk onderdeel van het gesprek. Wanneer u een afspraak wilt vastleggen, vraagt u eerst wanneer het voor de prospect past. Daarbij vertelt u ook dat de afspraak volledig gratis én vrijblijvend is.   

4 – Inspelen op een negatief antwoord

Eén van de moeilijkste onderdelen van een gesprek is wanneer de klant een afspraak probeert af te wimpelen. In dat geval stelt u best zelf een nieuwe datum voor of stelt voor dat u later nog eens terug zult bellen.

Tips over scripting

Hummingbirds is dé partner die u zoekt als u een scripting wilt opstellen. We stellen samen met u een uniek script op, zodat u kunt groeien als verkoper tijdens het prospecteren. Bij de opstelling van een script, zijn er enkele tips om rekening mee te houden:

  • Optimaliseer uw belscript door aanpassingen te maken op basis van uw eigen ervaringen. Op die manier kunt u makkelijk inspelen op situaties die u al eerder heeft meegemaakt.

  • Noteer minimum drie meerwaarden die u kunt gebruiken om de prospect te overtuigen van uw diensten of producten.

  • Gebruik een persoonlijke aanpak om vertrouwen te creëren tussen u en uw prospect.

Zit u met een vraag over direct mailing of hebt u interesse? We horen graag op 056 31 00 41.