Direct mailing

Direct mailing

Elk bedrijf heeft klanten nodig om te overleven. Klanten komen en gaan, maar er zijn ook veel potentiële klanten die simpelweg niet tot bij u komen – of geraken. Daarom is direct mailing uitgevonden. Simpel uitgelegd is direct mailing het volgende: er wordt een mail gestuurd met daarin een aanbod of aanbieding. Daarmee wekt u interesse op bij zowel bestaande als bij potentiële klanten.

Door (potentiële) klanten een mail te sturen, bent u in staat om elk van hen persoonlijk te behandelen. En dat is uiteindelijk een extra troef die u in handen hebt. Direct mailing is dus handig om interesse op te wekken, contacten met bestaande klanten te onderhouden én om effectief diensten of producten te verkopen. kunnen uw klanten namelijk snel en eenvoudig antwoorden op de aanbiedingen, een offerte aanvragen of een bestelling plaatsen. Dat geeft u ook de kans om sneller in te spelen op de vragen en interesses van uw klanten.

Direct mailing biedt verschillende voordelen. Zoals gezegd is er de grote doelgroep die u kunt aanspreken en het persoonlijke contact. Dat zijn twee voordelen die u terugvindt in elke vorm: via een folder, brief of mail. Maar via mail hebt u nog twee bijkomende voordelen. Enerzijds kunt u bijlages toevoegen, denk maar aan foto’s, video’s en extra bijlages. Anderzijds kunt u gegevens meten. Concreet wil dat zeggen dat u kunt bijhouden hoeveel mails er verstuurd, geopend en beantwoord zijn.

Maar er zijn ook enkele valkuilen aan verbonden. Daarom is Hummingbirds er om u te helpen. Zo is een actuele klantenlijst van cruciaal belang. Ook moeten de gegevens na een directmailingcampagne geanalyseerd worden om toekomstige campagnes te optimaliseren.

Verkoopcijfers verhogen en nieuwe klanten aantrekken: dat zijn de twee grootste doelen van direct mailing. Daarbij moet u ervoor zorgen dat u deze zaken niet uit het oog verliest:

  • U moet geloofwaardig blijven

  • U moet een speciale en persoonlijke korting bieden

  • U mag niet vergeten uw eigen gegevens te vermelden

Zit u met een vraag over direct mailing of hebt u interesse? We horen graag op 056 31 00 41.